För att räknas som en studie- eller konferensresa  måste resan innehålla en inte oväsentlig del effektivt arbete. Som en tumregel bör studie- eller konferenstiden vara minst sex timmar per dag. Under en vecka bör den effektiva studie- eller konferenstiden omfatta minst 30 timmar, jämnt fördelade under veckan.

Så står det på Skatteverkets hemsida gällande studie- och konferensresor. Trots det verkar de själva ha svårt att följa reglerna. Enligt en artikel från Expressen som du kan läsa här lyxade Skatteverket till det med en så kallad lyxfest, i november förra året. I artikeln kan vi läsa att deras konferenser och fester under den sista veckan i november hade kostat skattebetalarna 6,3 miljoner kronor.

Det är självklart förståeligt att det ibland kan vara svårt att veta vilka regler som gäller vid konferens eller affärsresor. Men det är väldigt viktigt att det inte blir som för Skatteverket. En sådan skandal kan kosta mycket för ett företags rykte – dessutom är det ju helt enkelt fel. För att undvika situationer där konferenser blir felaktiga kan det vara smart att anordna en resebyrå för företagsresan. De brukar ha mycket bra koll på vad som gäller och det är bara att beställa resan för att det ska bli rätt. Någonting som är väldigt trendigt just nu är att åka till Barcelona, både privat och på konferens. Det är även någonting som är väldigt prisvärt och som företag får man ut väldigt mycket av pengarna. Åk på konferensresa med Travel2 till Barcelona så kommer du vara säker på att allting går korrekt till och du kommer med företaget ha en mycket lyckad resa.

Utöver att följa alla regler för en konferensresa är det även ett bra råd att boka din konferensresa i tid, att se till så att allting är förbokat (mat och aktiviteter) samt kontrollera att samtliga försäkringar för de anställda och företaget är korrekta. Självklart är det även bra att ta reda på information om resmålet. Blir det exempelvis Barcelona, kan denna artikel vara av värde. Ha en trevlig resa!

http://www.dreamstime.com/-image13758134