När det pratas om att åka på semester brukar de flesta drömma om att åka utomlands till vackra stränder och sol. Tyvärr kan det bli ganska dyrt att åka iväg hela familjen, men som tur är har Sverige en hel del att bjuda på. Varför inte åka till Malmö? Staden har flera trevliga platser och sevärdheter som du inte får missa.

Om du bestämt dig för att besöka Malmö eller ta en paus innan du åker vidare över Öresundsbron, har staden en hel del att bjuda på. De har till exempel en fin strand som du kan besöka ifall du ska stanna en längre stund. Är det andra sevärdheter, som äldre byggnader du skulle vilja besöka finns även det i staden. Varför inte besöka Sankt Petri Kyrka som funnits sedan 1300-talet? Eller Turning Torso, den berömda ”vridna” byggnaden?

  • Riberborgsstrand är en vacker strand att besöka när sommarvärmen har kommit.
  • Sankt Petri Kyrka bjuder inte bara på intressant historia utan även vacker arkitektur.
  • Turning Torso med sina 190,4 meter är det den högsta skyskrapan i Sverige. Den intressanta designen är ett måste för alla som besöker Malmö.

Fler sevärdheter att upptäcka

Förutom Riberborgsstranden, St. Petri kyrkan och Turning Torso finns det fler sevärdheter att upptäcka när du besöker Sveriges tredje största stad. Malmöhus slott – På Slottsholmen i Malmö finner du detta slott som byggdes på 1500-talet. Det är ett av de bäst bevarade renässansslotten du kan besöka i hela Norden. Det erbjuds visningar av slottet där du får veta mer om dess historia och får chansen att se det på nära håll. Malmö Museer – Är du intresserad av historia, naturhistoria, sjöfart och teknik? Då är Malmö Museer platsen du måste besöka. De har utställningar om alla dessa ämnen plus ett akvarium. Det finns helt enkelt lite för alla.