Tyvärr händer det ju att vädret lämnar en del att önska när det kommer till smultronställen. Man kanske har en helt underbar plats att vistas på, den där sortens plats man inte gärna skvallrar om för andra människor, men utanför vräker regnet ned och stormen är på ingång.

Då är det faktiskt guld värt att kunna kura ihop sig i soffan istället, antingen med en god bok eller en bra film. Bara att veta att man är på sin älsklingsplats är ju värdefullt, trots att man kanske inte kan vistas ute i det. Om man har åkt någonstans för att vara med sina nära och kära kan man ju nästan lika gärna vara det inomhus vid hemmets härd en stund.

Kanske blir det till och med en lättnad att hinna läsa klart den där boken som grep en så under våren, eller laga de där sakerna i hemmet som har blivit lidande medan man varit ute och fiskat och ränt. Om ni bor på hotell för att njuta av smultronstället kan ni ju faktiskt spana in vad de har för sällskapsspel!

Snart är vädret bättre igen, och då kan man ju vara väl förberedd med en picknick, filtar och gott humör. Men till dess, skäms inte för att njuta av brasans värme eller bara stanna hemma en dag. Det kommer flera!