linköpingLinköping är en riktigt cool stad som alla verkligen borde besöka! Där finns flera saker som inte finns i andra städer. Ingen annan stad i landet kan erbjuda Sveriges bästa museum som dessutom är gratis, koppling till Lars Winnerbäcks musikskatt och ett elitfotbollslag som bara riktar in sig på damer.

Linköping är en stad som erbjuder mycket som andra städer inte ens kommer i närheten av. Vill man uppleva en riktigt härlig weekend i en fantastisk stad är det bara att styra kosan ditåt, och hotell – det hittar man enklast på http://www.hotellilinköping.se/.

Sveriges bästa museum

I Linköping ligger Sveriges bästa museum, nämligen Flygvapenmuseum. I Expressen kan man läsa att Tripadvisors användare fått chansen att recensera Sveriges alla olika statliga museer, och på förstaplats hamnade Flygvapenmuseet i Linköping. Det är gratis att besöka museet och i de stora utställningshallarna ställs 50 olika militärflygplan från 1910 och framåt ut för allmänhetens ögon. Det är spännande beskådande som för känslan tillbaka till dåtidens samhällsutveckling och omvärldshot.

Wall of Fame

Linköping är en stad som flera kända ansikten har koppling till. Några som verkligen har satt staden på kartan är Lars Winnerbäck, Louise Hoffsten, Charlotte Rohlin, Martin Widmark och Cecilia Frode. Dessa ska enligt SVT nu hyllas i Linköpings egna Wall of Fame. Hur coolt skulle det inte vara att se det?

Elitlag för damer

Linköping FC är en fotbollsklubb i Linköping som bara riktar in sig på damfotboll., vilket inte är så vanligt överlag, och laget har haft stora framgångar. Nu är en ny stjärna klar för laget.

”Jag är glad över att vara klar för Linköpings FC. Det känns som ett steg i rätt riktning för mig personligen och jag ser fram mot flytten och att sätta igång med träningen med mitt nya lag.” Säger Lina Hurtig till Aftonbladet.