Under hösten är det många som fastnar i för vad som kallas höstdepression och det bästa botemedlet mot detta är lugn och ro – så varför inte lyxa till det med en Spaweekend?

Är det något som vi svenskar är dåliga på så är det att unna oss tid för oss själva och just under hösten är detta extra viktigt då alltför många drabbas av höstdepressioner. Till exempel skriver DN en rad olika tips för vad man kan göra för att bli av med depressionen genom att exempelvis unna sig choklad och en semesterresa till soligare breddgrader. Dock är det inte alla som tid eller pengar till detta och då vill vi tipsa om något som kan vara precis lika skönt utan att ens behöva lämna landet – nämligen att åka på spa över helgen!

Välbehövda behandlingar

Många spa-anläggningar erbjuder diverse skönhetsbehandlingar, men även massage och ljusbehandlingar som kan vara precis det man behöver under höstens mörka dagar. Och det som man främst bör lägga fokus på är just ljusbehandlingar eftersom att dessa ger ny energi och hjälper oss att bli gladare. Exempelvis så skriver SvD om hur något så enkelt som en morgonpromenad kan vara det rätta botemedlet eftersom ljuset och motionen ger en extra boost i både humör och i själ. Likaså skriver Kristianstadsbladet hur ljuset är det bästa botemedlet mot höstdepressionen, som även kallas årstidsbunden depression.

Egentid

Något annat som ofta är en bidragande faktor till att man hamnar i depressioner är stress. Därför kan en helg på ett spa där någon verkligen ror om en vara exakt vad man behöver. För när det kommer till stress är det viktigt att varva ner i och med att stress påverkar såväl vårt humör som vårt blodtryck vilket i sin tur påverkar vår hälsa negativt. Till exempel är en stressad person mer mottaglig för diverse virus och liknande än vad en lugn och harmoniserad person är. Och just när det kommer till stressreducering är effektiva metoder massage, yoga och avslappning allt som egentligen behövs för att komma till ro. Så innan du stressar ner dig helt och hållet eller låter din höstdepression ta över vardagen kan en bra idé vara att ta dig lite välbehövd egentid på ett spa – bort från all familj- och jobbrelaterad stress!

4421293-the-beautiful-woman-with-fruit