Att resa är för många människor att komma bort, koppla av och få tillbaka en kanske lite trött gnista till livet. Men hur reser vi nu, och hur kommer vi resa i framtiden?

http://www.emeraldtravels.com/ erbjuder resor som är så nära paradiset som vi nog kan komma om vi ska vilja återvända till våra vardagliga liv sen. För många människor är det viktigt att man ska kunna spara ihop pengar för en sådan typ av resa som man bara gör en gång i sitt liv. Antingen då man gifter sig eller om man vill åka iväg på en lite längre och lyxigare resa med sin älskande. Vi gör dessa resor för att vi blåser nytt liv i oss själva och verkligen unnar oss det för att må bra. Men, det finns även ett stort dilemma när det kommer till att resa, och det är att det inte är det mest miljövänliga vi människor kan unna oss. Enligt en prognos från FN så kommer turismen i världen att ha fördubblats till 2030 och med detta skapa en ökning på koldioxidutsläppen – om inget görs. Många i Sverige vill se sig själva som miljövänner genom att källsortera och stänga av vattenkranen när man borstar tänderna, men när det kommer till semester och resor verkar allt miljötänk ha suddats bort.

Tankar om framtiden

Forum for the futures, en Brittisk organisation, har tagit fram några punkter på hur vi människor i framtiden kommer att resa. Det ger en lite dyster bild av att vi kanske ha förstört vår värld och att det mer handlar om att rika människor ska få unna sig att åka iväg på längre solresor. De har tagit fram 4 olika scenarion på hur det kan se ut. Allt från att man har löst problemet med koldioxidutsläpp med hjälp av teknik till att oljepriset gått upp och att bara de rika har råd med att resa.

Hur tror du att framtidens resor kommer att se ut?