Att resa i Sverige under sommaren, när vädret är som finast, är för många mer betydelsefullt än att resa utomlands. För även om vädret kan svikta och erbjuda en hel del regnskurar så är det svårt komma ifrån att det är just på sommaren som Sverige är som allra vackrast. Platser och städer som håller måttet när det gäller att leva upp till den svenska semesteridyllen är många och utspridda i landet. En av dem, som är väl värd ett besök flera gånger om, är staden Jönköping.

Bo i Jönköping

Runt om i Jönköping och angränsande Huskvarna finns det omkring trettio olika alternativ när det gäller boende för besökare och turister, en lista över hotell i Jönköping finner man här. De olika boendealternativen finns i en rad olika prisklasser och utföranden vilket gör att man kan hitta en plats att övernatta oavsett vilken budget man har för sin resa. I staden finns allt från något enklare vandrarhem till lyxigare stadshotell och boende i herrgårdar.

Matupplevelser och shopping

På plats i staden bör man passa på att äta på någon av restaurangerna ute på Piren, besöka nya kulturhuset Spira eller gå på sommarens festligheter i stadskärnan. I A6 finns shoppingen samlad för dem som vill göra fina fynd hos någon av de alla butikerna.

Det är inte ovanligt att olika guideböcker ger en något annorlunda bild av ett land och dess olika städer. Hur svenskar och landets olika sevärdheter beskrivs i utländska guideböcker kan man läsa mer om här. Kanske får man inspiration att besöka ställen som man inte hade kommit på själv om man inte fått delade perspektiv med någon som ser allt för första gången.