Den som vill ta en liten weekend i Sverige innan jul bör styra sin kos mot Norrköping. Staden lyser just nu upp i den nya traditionen Norrköping Light Festival och det har dessutom öppnats en helt ny genuin italiensk restaurang i staden.

3926-dragsomradet-norrkoping

Nu har äntligen Norrköping Light Festival haft premiär. Det var för ett år sedan som man bestämde sig för att pynta staden runt jul med olika ljusinstallationer som skulle lysa upp i mörkret, och nu till i år har den här festivalen blivit en av de populäraste i Sverige traditioner som lockar turister från hela världen. De lysande konstverken är skapade av konstnärer och ljusdesigners från flera olika länder och festivalen startade genom ett samarbete med Amsterdam Light Festival där man i flera år har jobbat fram ett koncept kring ljus som blivit väldigt framgångsrikt. Läs mer.

Äkta italiensk mat

Om man verkligen vill komma i god julstämning och se coola ljuskonstverk bör man verkligen bege sig till Norrköping. Men ljusfestivalen är faktiskt inte den enda anledningen till att man bör bege sig till Norrköping. Här kan man även uppleva riktigt god mat och åka på en kulinarisk resa. Den allra senaste restaurangen som slagit upp portarna i staden är Pane Fresco som är kändisboxaren Paolo Robertos nya restaurang. I NT kan man läsa att restaurangen har ett italienskt tema och ägaren själv säger att dess styrka är hantverksskickligheten i alla rätter. Det bjuds nämligen på äkta italiensk mat när den är som bäst och alla ingredienser kommer färska från Italien.

Många olika hotell

Vill man bo bra under sin vistelse i staden kan man hitta olika hotell i Norrköping som erbjuder lite olika lägen till varierande priser. Man kan bland annat bo på det gamla hotellet Centric Hotel som nu enligt källor blivit medlem i Sweden Hotels. Några andra hotell som kan vara värda en vistelse i är:

  • Scandic Norrköping Nord.
  • Strand Hotel.
  • Hotel President.
  • Hotel Drott.
  • Best Western Princess Hotel.