Malmö är en fantastisk stad och Sveriges tredje största tätort som innefattar både Malmö kommun i Skåne län och Arlöv i Burlövs kommun. Med sin placering nära vattnet och närhet till Öresundsbron är det en intressant och vacker stad att besöka. Här följer tips kring vad man kan hitta på under Malmöresan.

malmo_turning_torso75

Om du är sugen på att besöka Malmö över en weekend eller längre så tänker du helt rätt. I Expressen kan man läsa om att det internationella resemagasinet Condé Nast Traveler kallar Malmö som en perfekt weekendstad. Skribenten till artikeln beskriver Gamla Stan i Malmö som ett promenad- och cykelvänligt och livligt stråk som alltid har nära till vatten. Staden omnämns som ett perfekt ställe att besöka om man är ung, matfantast och gillar ekologiskt. Men det finns mycket mer än så att se och uppleva i Malmö. Kolla in Hotellmalmo.nu för att hitta det perfekta boendet för vistelsen.

Sevärdheter, restauranger och nöjen

Malmö är en stad full av saker för den som vill ha mersmak av sin weekend. Lilla Torg är en plats i Malmö som är full av härliga barer, restauranger och caféer för den som vill äta nått gott och kanske festa till det lite. Är man intresserad av designprylar och antikviteter är kvarteren kring Helmfeltsgatan fantastiska att strosa runt på. Malmöhus, Moderna Museet och Sankt Petrikyrkan är klassiska sevärdheter som förgyller ett besök i staden. Till Malmö kommer även många världsartister och har storslagna spelningar, håll koll på eventkalendrar för att se om det är någon under resan. Den 2 augusti spelar Rihanna i Malmö med sin världsturné för albumet ”Anti”. Såhär skriver skribenten Sofie Dahlstedt i Sydsvenskan om Beijers park i Malmö:

”Jag joggar runt Beijers park. Stannar och försöker ta en selfie i solnedgången som glimmar mellan boklöven, men det är lönlöst. Inget filter kan fånga hur vacker parken är så här års. Tänk att jag får bo här, på Backarna i Malmö, med träden i Beijers park så nära till hands. Någonstans har jag läst att om man klättrar högt, högt upp i några av parkens äldsta träd kan man hitta inristade kärleksförklaringar.”