Visst är det härligt att åka utomlands på semester. Men man behöver inte bege sig utomlands för att få uppleva någonting nytt och spännande. Oavsett om du är ute efter storstadskänsla eller vill uppleva medeltida mystik, finns det möjlighet att göra det i Sverige. Här kommer lite tips på städer som du kan besöka om du funderar på att turista i Sverige i år.

Allt för sällan lägger man märke till det som finns alldeles runt hörnet. Men att bli turist i sitt eget land kan få en att upptäcka sådant som man aldrig förr har noterat. Sverige är ett stort land, med mycket varierande miljöer, och det finns många svenska städer att besöka oavsett vilka intressen du har och vad du vill få ut av din semester.

Tips på städer att turista i

Varje stad har sin charm. Men hur ska man välja mellan alla städer som finns att besöka? Här kommer lite tips på några städer som kanske är lite extra värda ett besök. En del städer ä välkända. Andra har du kanske aldrig funderat på att turista i förut:

  • Stockholm
  • Kiruna
  • Vadstena
  • Borås

Stockholm är kanske inte precis något hemligt smultronställe. Stadens naturskönhet, de historiska gränderna i gamla stan, kulturutbudet, de trendiga butikerna och matställena gör att människor från hela världen flockas dit varje år. Men Stockholm är en stad som tål att besökas om och om igen. Men om du har tröttnat på Stockholms folkmängd och höga tempo så kan du i stället besöka Kiruna. Kirunas stora attraktion är den fantastiska, unika naturen. Midnattssol, norrsken och friluftsliv, allt det kan man uppleva här. Att besöka Kiruna är att stiga in i en mystisk, magisk värld. Eller varför inte åka söder ut i stället? Mystisk på ett helt annat sätt är Vadstena. Vadstena är en byggd med mycket gamla anor, och historien gör sig påmind i varje hörn. Besök Vadstena slott och klosterområdet. Vandra i de gamla gränderna, och känn historiens vingslag.

Överraskande stad att besöka – Borås!

Bland alla pittoreska småstäder som finns så är det lätt att man missar vissa städer med en mer dold charm. Borås är kanske inte den första staden man tänker på att turista i. Men det är en stad full av angenäma överraskningar och intressanta platser. Staden har ett rikt kulturutbud med flera museer. Textilmuseet är absolut värt ett besök, och djurparken är ett måste.

Så sätt dig i bilen och ge dig iväg. Det finns mycket att upptäcka!