Få platser i Sverige har rykte om sig att vara lika härlig och välkomnande som Göteborg och det är inte så konstigt: här finns både goa gubbar och lyckliga arbetsplatser – så varför inte ta en tur hit snart?

Flygfoto över GöteborgGöteborg är en av Sveriges vänligaste städer och detta tack vare sina alla medborgare som både ordnar bilpooler och utser sina arbetsplatser till ”stadens lyckligaste”. Till skillnad från till exempel stockholmare så välkomnar staden dessutom besökare så är du sugen på att komma hit kan du gott och väl boka rum via Hotellgoteborg.info och stanna några dagar. Men när ska du åka hit? Ett tips är att besöka tvådagarsfestivalen kallad ”Why not” som håller på mellan den 30 september och 1 oktober vilken tidningen Studio beskriver enligt följande:

”Festivalområdet ligger i anslutning i Göteborgs centrum, på den så kallade Bananpiren i Frihamnen. Vid sidan av dans och fest kan du ta del av programpunkter som intervjuer, paneldiskussioner och workshoppar. Bland annat håller journalisten och producenten Mats Almegård (Elektroniskt i SR P2, Volt-festivalen) ett samtal med författarna till boken om Stockholms dj-kulturliv och historia, Anna Gavanas och Anna Öström.”

Den som istället känner för att uppleva staden Göteborg ska inte missa att man numera satsar stenhårt på bilpooler vilket kan vara en idé. Det är något man kan läsa mer om hos Sveriges Radio som nyligen intervjuat Mikael Kilter som idag är VD för bilpoolen ”Move About”. Eller varför inte ta en tur förbi ”en av Göteborgs lyckligaste platser”? Enligt Göteborgs Posten är detta nämligen den lilla science-fiction bokaffären på Kungsgatan och för att avgöra om detta stämmer kan det vara en god idé att själv sätta sin fot här.