Stockholm, Stockholm, stad i världen. Men den är mer än bara en stad i världen. Den är Sveriges huvudstad och kanske en utav de vackraste städerna av alla. Dessutom finns mycket att göra här, vilket gör Stockholm till en stad man bara måste besöka.

8507-stockholmstak

Vi har i ett tidigare inlägg skrivit om att åka till den näst största staden i Sverige, Göteborg. Men vill man uppleva en ännu större stad inom Sveriges gränser, är Stockholm det enda valet. Förutom att vara Sveriges huvudstad med cirka 1,4 miljoner invånare, är staden ett riktigt bra resmål för den som är sugen på variation.

Det finns en rad olika stadsdelar som kan erbjuda olika saker. Besök till exempel Södermalm som är den mest hippa delen av Stockholm. Här trängs mängder av kaféer och second hand-butiker med surdegsbagerier och foodtrucks. Södermalm har till och med blivit utsedd till världens tredje hippaste stadsdel. Är du istället mer sugen på natur och kunglig flärd, kan ett besök på Djurgården passa bra. Här finns även tre av Stockholms mest populära turistattraktioner; Vasamuseet, Skansen och Gröna Lund.

Vill du se vacker arkitektur är Stockholm ett utmärkt val. Här finns bland annat kungliga slottet och stadshuset. Båda två är riktigt vackra byggnader som är kända för sitt utseende.

”Stadshuset med tornspirans gyllene Tre Kronor är en av Stockholms mest kända silhuetter. Under en guidad tur kan du lära dig allt om arkitekturen, konsten och de historiska händelser som utspelats här. Stockholms stadshus är ett av landets främsta exempel på byggnadsverk i nationalromantisk anda.”