Det är inte alltid lätt att hitta de där smultronställena i Sverige. Ibland så kan man leta ett helt liv efter dessa utan att ha hittat den där perfekta platsen för avkoppling och semester. Självklart så behöver inte denna plats lugga i just Sverige, men man ska inte glömma att det finns många underbara platser att upptäcka i vårt avlånga land.

Det bästa är att försöka öppna ögonen och vidga sina vyer så gott det går. För helt plötsligt så befinner man sig i Stockholm eller i en härlig stuga ute på landet och då minns man inte riktigt varför man inte valde att upptäcka Sverige tidigare. Man ska alltså inte underskatta vår natur och dess landskap. Oavsett om det handlar om en storstad eller om de öppna landskapen.

För dig som inte riktigt vet vad Sverige faktiskt har att erbjuda kommer här en liten enkel punktlista på vad du kan börja med att besöka under din resa:

  • Stockholm – Sveriges huvudstad som vi ju alla vet och här finns massor av underbara vyer att uppleva. Du kan bo både på hotell eller vandrarhem i Stockholm allt utifrån hur stor budget du har att röra dig med.
  • Norrland – Det största orörda området i vårt land och här finns väldigt mycket att uppleva. antingen så åker du och vandrar i Kvikkjokk eller så beger du dig i de djupaste skogarna. Allt är möjligt!
  • Skåne – Inget landskap är så platt och öppet som Skåne, och inte heller finns det så underbara stränder som just här. När till kontinenten har man och du är bara tjugo minuter ifrån Köpenhamn och Danmark.