Att Sverige har många härliga smultronställen råder det inga som helst tvivel om. Det gäller bara att ha turen att upptäcka alla dessa härliga platser, och detta gör man endast genom att ta sig bit för bit genom hela vårt avlånga land. Kanske tar man bilen och kör norrut tills man når det omtalade smultronstället treriksröset? Eller så gör man som jag och kör söderut till de skånska härliga slätterna.

Där finner man nämligen en hel del mysiga smultronställen som man bara inte får missa. Ett av dessa platser är Viken, en liten kustort som ligger norr om Helsingborg. Denna lilla ort var från början en liten fiskeby och på somrarna så fylls den av en hel del turister och framförallt storstadsbor.

Men, man ska inte låta sig luras av dessa negativa ord.  För saker och ting är inte alltid som de verkar att vara. För även om Viken är en fantastisk plats spå sommaren, så ska orten heller inte underskattas på hösten.  Sätt på dig dina bekväma gummistövlar och ge dig ut på en härlig promenad längs stranden. Har du tur så skiner solen, som i sin tur bländar dig sådär härligt.

Promenera längs hela kustremsan och se över till Danmark, som bara ligger några kilometer bort. Ta kort på de färgglada badhytterna och samla stenar på stranden. Att uppleva Viken på hösten är att uppleva ett lugn man sällan får känna. Och det är väl ändå ett smultronstället att hänga i granen?