Vi människor måste värna mer om vår miljö och se till naturen och hur mycket vi är beroende av den. Nu när man upptäckt en ny art av en jättesköldpadda gäller det att lyfta denna händelse.

När man ser sig om så är vår natur otroligt vacker, skör och fin. I en artikel går det att läsa att man nu funnit en helt ny art av en jättesköldpadda.Man trodde först att de nya sköldpaddorna man funnit var av samma art, men sedan såg man dess olikheter och kunde konstatera att det rörde sig om en helt ny art.

”Den här sköldpaddans skal har mycket brant lutning framtill, medan sköldpaddan från västra Santa Cruz är mer platt. Samma sak gäller bakdelen.”

Den utrotningshotade jätten

Vad den stora sköldpaddan är, är att den är utrotningshotad och en art som man måste göra sitt yttersta för att skydda och ta hand om. Att det då uppkommit en helt ny art är något fantastiskt och bådar om hopp. Många är det som gör resor just till Galapagosöarna, om nu har man en till anledning att åka dit.

Forskarna har döpt den nya arten till Chelonnoidis donfausto för att hedra Fausto Llerena som länge skötte om den enda jättesköldpaddan som fanns på ön Pinta.(läs mer)

Res och bli rik på livet

4420948-galapagos-giant-tortoiseAllt fler människor väljer resmål som ger mer än bara en solbränna, vilket är fantastiskt då man får en annan syn på livet. Tailor Made Peru är en populär arrangör som erbjuder skräddarsydda resor, något man kan behöva när man gör lite mer äventyrliga resor. Men, glöm inte att lämna kvar de fina korallerna och norhörningshornen. Enligt en artikel smugglar allt fler med sig souvenirer.