Bangkok är dit du åker om du vill ha mycket fest och drinkar. Här är natten den händelserikaste delen av dygnet. Dagtid är det en väldigt seriös stadsdel där många ambassader ligger, bland annat Sveriges egen. Men det är på natten som området kommer till sin rätt. Det finns väldigt många olika barer och uteställen som generellt är mer stökiga än mycket annat i den thailändska kulturen. Även om Thailand är mångkulturellt och ett väldigt internationellt land så är det ändå ganska finstämt. Det gäller dock inte för Bangkok… Här kan det mesta hända och de mest extrema kontraster möter varandra.

Det finns fina butiker, dyra juvelaffärer och snobbiga hotell, men det finns också prostitution, ungdomligt festande, turism, äldre, second hand-butiker, biografer, trafik, höghus, lugna parker… Det här är staden där man kan vara på en dunkande technoklubb med neonljus och trängsel i samma kvarter som man kan ta en stillsam thaimåltid vid en vacker bäck.

Det positiva med att det är så mycket liv här är att det aldrig blir tråkigt. Dessutom blir man ganska bra förstådd på engelska här, till skillnad från stora delar av landet. Man bör också ha i åtanke att det finns en del brottslighet här och man inte vet vem man kan lita på. Det är klokt att inte ha med sig så mycket värdesaker, i synnerhet om det är uppenbart att man är turist. Man kan också använda sig av knep som att gömma pengarna på olika delar av kroppen, så att om man skulle bli rånad så förlorar man inte allt. Men det här innebär inte att Bangkok är ett hotfullt område, snarare är det livligt och charmigt.

Det finns två stora shoppingkomplex. Dessa är väl värda ett besök, eftersom att de har ett så stort utbud och helt varierade priser. Man får dock, som i stora delar av Bangkok, förvänta sig en viss trängsel, men det kan det vara värt. Det finns också ett galleri för konst som kan vara kul att besöka, även fast man inte vanligtvis är särskilt konstintresserad.

Kort och gott: Det finns alltid något att göra i Bangkok, och om man är ung och festglad så är natten tiden att göra det på! Googla bara ”flyg Thailand” så tar resten hand om sig självt…