Varje företagsstab mår bra av att umgås lite utanför kontoret. Givetvis kan det vara bra att exempelvis ha konferens på en annan plats än kontoret, för omväxlingens skull, men det är dessutom bra att göra saker ihop då och då som faktiskt inte har något med själva arbetet att göra. Det främjar personalens förmåga att relatera till varandra, kommunicera och samarbeta.

Det här är vår topp tre:

–    Räkafton. Det finns flera båtar som erbjuder räkafton, men den kändaste är förmodligen MS Vindhem som utgår från Slussen och är borta i fyratalet timmar. Där kan man äta tacos om man inte tycker om räkor, och man kan dessutom dansa till liveband.
–    Gå på livespelning, exempelvis på den eminenta jazzklubben Stampen.
–    Femkamp på Gröna Lund. Ett klassiskt sätt att ha kick-off med jobbet. På Gröna Lund finns den lättsamma stämning som bjuder in till bra relationsbildning mellan ens anställda. Här kan man också äta god mat, få i sig ett par glas öl och kanske unna sig ett eller annat åk på en av attraktionerna!

En sak som är viktig att ha i åtanke är att det helst inte ska bli för många bärs innanför västen, så länge det sker på någorlunda arbetsmässig tid. Vad folk gör när chefen inte är med är en annan sak, men så länge det är i början av kickoffen är det klokt att hålla det hela civiliserat. Lycka till!