Florida – ett golfparadis

Gillar du att spela golf i strålande solsken? Då finns det bra bra köp av lägenhet i Florida just nu som passar dig som letar efter ett andra boende eller som önskar att flytta permanent. Florida är en fantastisk delstat i USA som bjuder på ett flertal fina banor för dig som gillar att vara ute och svinga med golfklubban ett par dagar i veckan. Självklart behöver du inte köpa en lägenhet på plats för att kunna utnyttja banorna. Det går även bra att bo på hotell om du endast vill göra en kortare visit.

I Florida finns det ett tusental olika golfbanor för såväl nybörjare som professionella spelare. Förutom det stora utbudet av banor så är oftast värdet på topp och banorna är i princip spelbara året om. Högsäsongen brukar vara mellan jul och påsk och då är även priserna lite högre, det kan vara värt att tänka på om ni vill spela för en billigare peng.

Boka en golfresa

Innan ni bokar flyg och hotell kan det vara smart att boka en Greenfeetid innan avresa. En Greenfee är den spelavgift som spelare betalar för att spela hos främmande golfklubbar för att få spela på deras banor. Lättast är det att få speltider är mellan maj och oktober då många privata aktörer öppnar upp sina golfbanor för allmänheten. Att boka en tid gör du enklast genom golfklubbens egen hemsida.

Om du tycker det är krångligt att ordna allting på egen hand med flyg, hotell och banor så finns det ett flertal duktiga resebyråer som erbjuder skräddarsydda golfpaket. Det kan vara klokt att vända sig till en byrå om du vill slippa göra massa research arbete på egen hand eller bara har en önskan om att göra en snabb och smidig bokning.

Trevlig resa!